Premium Lock Trump versus Biden? Nieuw duel tussen twee krasse knarren dreigt

24 januari 2023Leestijd: 4 minuten
Joe Biden (links) en Donald Trump. Foto: ANP

Nog altijd wordt Donald Trump onderschat. Maar mocht hij  namens de Republikeinen volgend jaar de eindstrijd ingaan, dan heeft hij best een kans. Want zoals Trump de perfecte tegenstander is voor Biden, geldt dat andersom ook, schrijft Robbert de Witt.

Het is in januari twee jaar geleden dat Joseph Robinette Biden jr. in hoofdstad Washington werd geïnaugureerd als 46ste president van de Verenigde Staten. Hij is dus pas halverwege, en heeft nog alle tijd om zijn stempel te drukken op het land. Nee dus: zo werkt de Amerikaanse democratie niet. Verkiezingscampagnes zijn permanent. Ben je eindelijk gekozen, dan kun je meteen door, om te zorgen dat je bij de eerstvolgende gelegenheid niet meteen wordt weggestemd.

Robbert de Witt is adjunct-hoofdredacteur bij EW. Hij schrijft wekelijks een column over mondiale ontwikkelingen en de gevolgen ervan voor Nederland en Europa

Joe Biden heeft al gezegd dat hij van plan is in 2024 een nieuwe gooi te doen naar het presidentschap. Zijn officiële bekendmaking volgt vermoedelijk dit voorjaar. Vanaf komende zomer zullen ook de andere kandidaten hun campagnes opstarten. Zij moeten dan alvast geld verzamelen om een kans te maken bij de voorverkiezingen die de twee grote partijen, Democraten en Republikeinen, houden om te bepalen wie hun kandidaat wordt. De eerste voorverkiezingen zijn al over een jaar.

Veel Amerikanen zullen zich afvragen hoe het zo ver heeft kunnen komen

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw