Tussen de kusten: een reis door Amerika

27 september 2018Leestijd: 2 minuten
Road Trip USA

Er zijn genoeg schitterende bestemmingen te vinden in de vele regio’s die Amerika kent tussen zijn twee kusten. Van jazzcafés in New Orleans tot Pueblo-stijl-architectuur in Santa Fe en de gevarieerde natuur in Texas.

Genoeg keuze

Na vakantiegigant Frankrijk zijn de Verenigde Staten de populairste vakantiebestemming ter wereld. De meeste toeristen bezoeken de Oost- en Westkust. Kuststeden als New York, Los Angeles, San Francisco en Washington staan elk jaar aan de top van de meest bezochte steden in het land. Toch is er zo veel meer tussen Californië en New York. Zo heeft alleen Utah al vijf nationale parken en liggen volgens zakenblad Forbes vier van de acht snelstgroeiende en meest welvarende steden van Amerika in Texas (Austin op één, San Antonio op vier, Houston op vijf en Dallas op zeven).

AmericanDreamersMeld je hier gratis aan voor de Amerika Update, de wekelijkse nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over de Verenigde Staten. Elke vrijdag in je mailbox.

Je kunt bovendien vanaf Schiphol een groot aantal Amerikaanse steden in het binnenland bereiken. Rechtstreekse vluchten zijn er naar Atlanta, Houston, Minneapolis, Salt Lake City, Detroit en Dallas. Met een enkele overstap in Europa of de Verenigde Staten is vrijwel elke middelgrote stad tussen Anchorage, Alaska en Mobile, Alabama bereikbaar.

Het onderwerp van deze serie artikelen is de rondreis die ik maakte met een oud-huisgenoot, toen we de Hollandse regen (of hittegolf) inwisselden voor zes Amerikaanse staten: Texas, Louisiana, New Mexico, Colorado, Utah en Oklahoma. Elk artikel gaat over de bezochte steden en parken in een staat, te beginnen met Texas.

Road Trip
De route van de roadtrip

Een overzicht van de artikelen per staat

  1. Texas
  2. Louisiana
  3. New Mexico
  4. Colorado
  5. Utah
  6. Oklahoma