Premium Lock The Hamptons: bedreigd vakantieparadijs

10 juli 2018Leestijd: 9 minuten
Het 140 jaar oude huis Kilkare, op het strand van East Hampton

The Hamptons op Long Island zijn het vakantieparadijs voor de rijken en beroemden van New York. De prijzen van de vakantiehuizen stijgen elk jaar flink, maar er zijn zorgen over orkanen en oprukkend water.

AmericanDreamersMeld je hier gratis aan voor de Amerika Update, de wekelijkse nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over de Verenigde Staten. Elke vrijdag in je mailbox.

Elke vrijdagmiddag, van het voorjaar tot in de herfst, komt in de betere buurten van New York een kleine volksverhuizing op gang. Mannen en vrouwen ver­laten iets eerder dan gebruikelijk hun kantoren in Manhattan, kinderen slaan geregeld een dagje school over. Om de file te vermijden, probeert iedereen zo vroeg mogelijk te vertrekken. Op naar de buitenhuizen en de stranden van The Hamptons op Long Island.

Memorial Day, de laatste maandag van mei, geldt als het startschot voor het zomerseizoen in The Hamptons. Vanaf dan is het elk weekeinde raak. En zodra de scholen half juni voor twaalf weken zomervakantie dichtgaan, wordt het helemaal druk. Zonder file is het een kleine twee uur rijden vanuit New York naar een van de dorpen in Suffolk County, de oostelijke helft van het langgerekte schiereiland Long Island. De snelweg ernaartoe slingert zich eerst kilometers lang door afzichtelijke laagbouw, de treurige voorsteden van New York. Maar algauw wordt het landschap groener, leger en glooiender. Wie het verkeer wil mijden, gaat met zijn eigen helikopter of deelt er één, voor, omgerekend, circa 500 euro per persoon.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw