VS Ambassadeurs Premium Corner

Middendorf (1969-1973): beste vrienden met Luns en Nixon

15 juni 2018Leestijd: 6 minuten

John William Middendorf II (93) was Richard Nixons ambassadeur in Nederland. De zakenbankier moest een soms opstandig Nederland beteugelen. ‘Maar uiteindelijk werden we het bijna altijd eens.’

Zich alles tot in detail herinneren, doet hij niet meer. En fysiek gaat het ook allemaal niet meer even makkelijk: hij komt, licht voorovergebogen en stapje voor stapje, aangelopen in het centrum van Washington.

Maar voor iemand van 93 is Middendorf nog steeds erg kwiek. Of hij even wil praten over Nederland? Enthousiast: ‘Natuurlijk, het is mijn favoriete plek! Ik was er drie weken geleden nog. Ik heb er onder meer een hapje gegeten met oud-minister van Financiën Onno Ruding.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.