cultuur

Johan Derksen loopt boos weg in tv-programma (video)

15 maart 2013Leestijd: 2 minuten

VI-hoofdredacteur Johan Derksen is donderdagavond tijdens een rechtstreekse tv-uitzending boos weggelopen na een discussie met presentator Wilfred Genee over de situatie bij voetbalclub sc Heerenveen.

Derksen en Genee hebben het in hun tv-prgramma VI al langere tijd aan de stok met elkaar over de leiding van de Friese sportclub.

Eenzijdige info

Derksen, hoofdredacteur van het voetbalweekblad Voetbal International, verwijt Genee dat hij journalistje loopt te spelen en op basis van eenzijdige informatie verhalen van zijn redacteuren onderuit probeert te halen.

Voetbal International zou vrijdag voor de rechtbank in Amsterdam moeten verschijnen vanwege een publicatie over sc Heerenveen. De advocaten van het weekblad en SC Heerenveen-voorzitter Robert Veenstra zijn overeengekomen dat beide partijen vrijdag met elkaar om tafel gaan zitten.

Verzoening

Volgens Derksen gaat het om een interviewafspraak waarin Veenstra zijn kant van het verhaal kan belichten.

Genee zei dat het initiatief voor het gesprek van VI is uitgegaan en is bedoeld om beide partijen met elkaar te verzoenen.

Houding Genee

Derksen raakte zo geïrriteerd, dat hij boos wegliep. ‘Je bent in ieder geval zover, dat wij zo ontevreden zijn over jouw houding, dat er geen VI-redacteuren meer komen. Die wensen niet meer in een programma met jou op te treden. Die zeggen: we laten ons niet meer door die snelle vogel voor lul zetten. Jij wilt alleen maar scoren en zet je eigen collega’s voor lul,’ aldus een boze Derksen.

‘Als VI willen we niks meer met jou te maken te hebben,’ zei Derksen voordat hij wegbeende.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.