Premium Lock Jeroen Delmee: ‘Spelen in Oranje moet de mooiste tijd van je leven zijn’

18 juli 2022Leestijd: 9 minuten
Bondscoach Jeroen Delmee. Foto: Bastiaan Heus

Voormalig tophockeyer en nu bondscoach van het Nederlands hockey-elftal Jeroen Delmee (49) moet laveren tussen de eisen van de internationale topsport en de wensen van een nieuwe generatie.

Jeroen Delmee is net terug uit Londen, waar het Nederlands mannenhockeyteam twee interlands speelde tegen Engeland in de FIH Pro League, een competitie voor landenteams. Oranje heeft in een week tijd vier wedstrijden gespeeld en moet er de komende twee weken nog zes. ‘En dan hoor je voetballers weleens zeuren over een zwaar programma,’ zegt de bondscoach.

‘Reisdagen zijn voor sporters vaak zwaarder dan wedstrijddagen, zeker als de reis niet vlekkeloos verloopt. We gingen via Schiphol naar Londen, dus we hadden tegen alle jongens gezegd dat ze hun tenue en scheenbeschermers in hun handbagage moesten doen. Dan hadden ze in elk geval hun uitrusting voor het grootste deel compleet als de koffers niet op tijd zouden arriveren.’

Het viel mee, ook de sticks waren op tijd. En Oranje boekte twee fraaie zeges, nadat een paar dagen eerder ook Argentinië in een tweeluik was verslagen. In november en februari boekte Oranje ook al goede resultaten, tegen olympisch kampioen België en het opkomende Frankrijk. In de dagen na het interview zou zijn elftal dankzij goede wedstrijden tegen Duitsland en India de eindzege in de Pro League pakken. Maar de ogen zijn vooral gericht op het Wereldkampioenschap begin 2023 in Bhubaneswar, India.

Een verjongd Oranje won onder Jeroen Delmee in juni voor het eerst de Pro League. Foto: Willem Vernes/ANP
Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw