Kunsthal Rotterdam Premium Corner

Eindelijk erkenning voor vrouwelijke ontwerpers

14 juni 2022Leestijd: 6 minuten

Met ruim driehonderd objecten toont Kunsthal Rotterdam de lang onderbelichte rol van vrouwen in de design-geschiedenis.

In Kunsthal Rotterdam herschrijven ruim honderd vrouwen de geschiedenis van 120 jaar design, in de tentoonstelling Here We Are! Women In Design 1900 – Today. Meer dan driehonderd objecten in meubels, glas, keramiek, juwelen, textiel en mode, van bekende en onbekende ontwerpers, corrigeren het aandeel van vrouwen in de vormgeving van de moderne tijd.

Lees ook over deze tentoonstelling: Neorealisme: bewonderd maar beladen

Het zijn vrouwen die ontwerpen maakten voor een actief, vrij en com­fortabel leven, met hoogwaardige producten in nieuwe materialen voor een breed publiek. Speciaal voor de moderne vrouw met bezigheden buitenshuis, maar zonder huishoudelijk personeel. En met in massa produceerbare low-budget-oplossingen, bedacht vanuit sociaal idealisme, voor armoedige en onhygiënische leef- en werkomstandigheden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.