Necrologie Premium Corner

Arthur Docters van Leeuwen (1945-2020): niet van de korte klap, hij keek verder

26 augustus 2020Leestijd: 3 minuten

Met zijn scherpe humor, provocerende vragen en fysiek – corpulent en hij droeg lang een bril met jampot­glazen – zette Arthur Docters van Leeuwen velen op het verkeerde been. Met een analytische blik keek hij naar de wereld. Hij was onder meer hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst en werd in 1995 de eerste voorzitter van het College van procureurs-generaal, de top van het Openbaar Ministerie (OM).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.