Daten Premium Corner

Millennials en relaties: Hebben wij nu iets?

12 februari 2019Leestijd: 10 minuten

Millennials rollen niet meer achteloos in een relatie, er gaan minstens drie maanden intensief daten aan vooraf. Waarom duurt het zo lang voor ze zich binden?

Steven de Jonge (29) was al vaak op date geweest met verschillende meisjes, maar dat waren geen blijvertjes. Toen hij in 2016 op datingapp Tinder aan het swipen was – naar rechts is ‘ja’, naar links is ‘nee’ – stuitte hij op het profiel van Charmaine (24). ‘Ik vond haar meteen een mooi meisje,’ zegt Steven. Dus swipete hij haar naar rechts. Charmaine deed dat ook bij Steven, al twijfelde ze wel even: ‘Op één foto had hij een sigaret in zijn mond. Normaal vind ik dat een afknapper, maar omdat hij zo lief keek, zag ik het door de vingers.’

Na drie weken chatten spraken ze af, en dat viel niet tegen. ‘Ik vond het heel verfrissend om een keer niet te daten met het zoveelste blonde meisje van de studentenvereniging,’ zegt Steven. Maar de situatie zorgde wel voor een ander verwachtingspatroon dan hij gewend was. Want na een maand wilde Charmaine wel weten wat ze nou samen hadden.

‘Mijn moeder komt van Curaçao, en daar is het niet normaal om zomaar bij jongens te slapen. Dus vroeg ze of ik nou gewoon de hoer aan het uithangen was, of dat we een relatie hadden.’

Luister ook naar de podcast met redacteur Eva Segaar:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ze confronteerde Steven met die vraag, want zelf was ze ook wel benieuwd, maar Steven was nog niet klaar om er een label op te plakken. ‘Ik wilde haar nog beter leren kennen, veel dingen doen samen. En zodra je vraagt wat dat is, hangt er meer lading aan. Dat wilde ik nog niet.’

Drie maanden daten

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.