liefdesmarkt Premium Corner

Datingapps steeds populairder bij jong én oud

08 augustus 2018Leestijd: 4 minuten

De prins op het witte paard vind je tegenwoordig op een telefoonscherm. Jong en oud maken steeds meer gebruik van allerlei datingapps.

Wie vroeger een advertentie in de krant zette op zoek naar een geliefde, werd gezien als wanhopig. Nu is het vreemd als je niet actief bent op één van de vele datingapps. Jonge singles krijgen al snel de ietwat verwijtende vraag: ‘Zit je nog niet op Tinder of Happn?’

Ook ouderen gebruiken Tinder

‘Maar ook ouderen gebruiken Tinder,’ zegt communicatiewetenschapper Elisabeth Timmermans (26), die aan de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoek doet naar datingapps als Tinder. Als het gaat om online daten toont Amerikaans onderzoek volgens haar aan dat ‘twintigers en mensen boven de vijftig de sterkst groeiende groepen zijn sinds de komst van dating-apps’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.