Theater Premium Corner

Jon van Eerd biedt meer dan onderbroekenlol

19 september 2018

De klucht is terug!’ Met deze leus lanceerde theaterproducent Albert Verlinde in 2002 de komedie Tel uit je winst. Hoofdrolspeler Jon van Eerd was niet zo heel gelukkig met de terminologie. ‘Ik heb niets tegen kluchten, zeker niet. Maar wel tegen de associaties die het genre in Nederland oproept. Met duizenden deuren die worden dichtgeslagen en onderbroekenlol. Ik zie het graag wat subtieler.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.