Kenners verklaarden Gucci voor gek toen het zijn koers wijzigde en een onbekende ontwerper aanstelde. Maar het modehuis gokte goed en boekt enorm succes met zijn eigenzinnige kleren.
Veranderen is lastig. Een geheel nieuwe richting inslaan? Het leidt meestal tot zo veel koudwatervrees dat de moed ontbreekt om de meest drastische wijzigingen door te voeren. Modehuis Gucci durft dat wel: het heeft al tweemaal met succes voor een totaal andere stijl gekozen. De laatste keer voor radicale romantiek.
Het opgevoerde bizarre kostuumdrama vol kitsch en kunst blijkt voorlopig een gigantisch succes. Het Gucci-management verwacht dit jaar een omzet van 10 miljard euro te halen. Voor een deel gebaseerd op de sterk stijgende verkoopcijfers in West-Europa. De belangrijkste basis voor het succes blijkt de combinatie van een ontwerper die de tijdgeest optimaal aanvoelt en een baas die hem aanmoedigt nooit de middenweg te kiezen, omdat juist die niet gulden zou zijn.
Laden…
Word abonnee en lees direct verder
Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.
Bent u abonnee en hebt u al een account?
Log dan hier in
Verder lezen?
U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.
Er ging iets fout
Uw sessie is verlopen
Wilt u opnieuw inloggen
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.
Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.