Necrologie Premium Corner

Bernardus Ewoud Ruys 1925-2018: Geboren reder recht door zee

14 augustus 2018

Als telg van een Rotterdamse reders­familie koos de jonge Bernard Ruys als vanzelfsprekend voor de scheepvaart. Hij werkte zich op tot voorzitter van de raad van bestuur van de Koninklijke Nedlloyd N.V. Onder zijn leiding fuseerden in 1981 de Rotterdamse rederij Nedlloyd en de Amsterdamse KNSM. Het nieuwe bedrijf had negentienduizend werknemers en zette 3,3 miljard gulden om (1,5 miljard euro).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.