Vlees Premium Corner

Niet van echt te onderscheiden: Nederlandse vegabiefstuk

18 mei 2018Leestijd: 3 minuten

Vivera lanceert 11 juni een bedrieglijk echte vegetarische biefstuk in Nederland. Elsevier Weekblad ging alvast proeven bij het bedrijf in Holten.

In laboratoria en proefkeukens over de hele wereld wordt koortsachtig gewerkt aan alternatieven voor vlees. Een bedrijf gelieerd aan Maastricht University broedt op kweekvlees, in de Verenigde Staten werd eerder dit jaar The Impossible Burger geïntroduceerd. En de Vegetarische Slager scoort met vleesvervangers met olijke namen als kipstuckjes en visvrije tonijn.

Daar is nu een zeer interessante kandidaat bijgekomen. Vivera, producent van vleesvervangers in Holten, lanceert een vegetarische biefstuk: een steak op plantaardige basis. Op zich niet opzienbarend, dergelijke producten zijn er al ruim twintig jaar, maar dit is iets bijzonders. Het is namelijk gelukt om de

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.