Leven en dood Premium Corner

Harry van Grieken (1933-2017): Melk als levensader

21 augustus 2017Leestijd: 2 minuten

Voor Harry van Grieken was de melkhandel onlosmakelijk met zijn leven verbonden. Samen met zijn neef Hans maakte hij als derde generatie het familiebedrijf Van Grieken groot. Door de fusie in 1988 met het Wassenaarse bedrijf Menken tot Menken Van Grieken ontstond het vierde consumptiemelkbedrijf van Nederland, met een marktaandeel van 12 procent. ‘Harry was in ons bedrijf de man van de reclame en de commerciële contacten,’ zegt Hans (80). ‘Ik deed de organisatie. Hij bedacht allerlei nieuwe dingen en dan keek ik of het haalbaar was.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.