cultuur Premium Corner

Waarom Iers feestvlees een traditie is in Amerika

17 maart 2017Leestijd: 2 minuten

Etenswaren uit de fabriek staan vaak ver af van het origineel, maar nergens moet de afstand zo groot zijn als bij corned beef. De vleeswaar uit de supermarkt, die een beetje doet denken aan hondenvoer, stamt af van een Iers gerecht dat op de nationale feestdag St. Patrick’s Day wordt geserveerd. Of beter gezegd: het is een traditie die onder Ierse immigranten in Amerika groot is geworden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.