Twijfels over verklaring Kardashian na overval: hulp van binnenuit?

06 oktober 2016Leestijd: 2 minuten
De schulden van Kanye West leiden tot complottheorieën. Foto: AFP

De controverse rond Kim Kardashian, die zegt het slachtoffer te zijn geweest van een brute overval in Parijs, neemt steeds gekkere vormen aan. De politie kan de verklaring van Kardashian niet bevestigen, en vermoedt dat de dieven hulp van binnenuit kregen.

Kardashian vertelde tegen de politie dat ze zondagnacht op bed lag, toen ze rumoer hoorde in het appartement waar ze verbleef. Ze probeerde haar bodyguard te bereiken, maar die was elders in Parijs. Een groep mannen verkleed als politieagent kwam haar slaapkamer binnen, en Kardashian kreeg een pistool tegen haar hoofd. ‘Ze dacht dat ze verkracht zou worden,’ zo staat in het politierapport, maar de dieven namen uiteindelijk genoegen met juwelen ter waarde van miljoenen.

‘Eigen schuld’
Leverde de episode Kardashian eerst nog medeleven op, dat geluid verstomde snel. De Franse politie gaf al aan dat ze de overval zelf in de hand had gewerkt, door al haar juwelen zo prominent op sociale media te tonen. En was het niet onverstandig, om helemaal alleen in dat appartement te verblijven?

De politie onderzoekt of Kardashian of iemand in haar directe omgeving een rol speelde bij de overval, door de groep mannen van binnenuit te helpen. De verklaring van Kardashian helpt haar niet: het lukt de autoriteiten namelijk nog niet om de verklaring van de tv-persoonlijkheid te bevestigen: zo leverde DNA-onderzoek helemaal niets op.

Dubieuze rol van bodyguard
Ook het bestuderen van camerabeelden bracht de politie niet verder. Zo vertelde Kardashian dat de daders ervandoor gingen op fietsen, maar daarvan zou niks te zien op de beelden. Engelse media melden bovendien dat getuigen ‘helemaal geen geschreeuw’ hebben gehoord, iets wat ze zelf wel beweert.

De meeste aandacht gaat vooralsnog uit naar de bodyguard van Kardashian, Pascal Duvier, die op een onhandig moment op stap zou zijn geweest met de zusjes van Kim. Duvier zou in geldnood hebben gezeten: volgens de Daily Mail vroeg hij tien weken geleden faillissement aan voor zijn beveiligingsbedrijf. Ook Kanye West, de man van Kardashian, heeft grote schulden: een aanmoediging voor complotdenkers.

Sinds de overval is Duvier verdwenen van sociale media. Kim Kardashian en Kanye West zeggen Duvier nergens van te verdenken.