Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

Het vrouwenhatende regime in Iran heeft een groot probleem

07 oktober 2022Leestijd: 5 minuten

De vermoorde jonge vrouwen Mahsa Amini en Nika Shakarami en de demonstranten tegen het islamitische regime van Iran vertegenwoordigen de geest van het vrije Westen, schrijft Afshin Ellian. De vraag is wie de langste adem heeft: de jongeren die strijden voor vrijheid en vrouwenrechten, of de tirannen in Teheran die het ‘paradijs’ in Iran willen verplichten.

Afshin Ellian

Prof.mr.dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

Vrouwenhaters bestaan echt. Ooit dacht ik dat ze niet bestonden, maar ze bestaan. De islamitische staat van Iran bewijst dat de vrouwenhaters bestaan. Ze dragen een tulband. Ook beschikken ze over een leger van hyena’s. Ze bevelen hun hyena’s om vrouwen aan te vallen, te verkrachten, te verminken en als het kan te vermoorden. In wiens naam handelen deze hyena’s? Zij handelen in naam van Mohammed en de islam. Dat naakte feit staat als een rotsblok.

Nika Shakarami was 16 jaar oud. Een paar dagen voor haar dood zou zij zeventien worden. Een vrolijk meisje dat bij een moderne familie leefde.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Haar huis was veilig. Zij mocht een vriendje hebben. Zij schilderde, wilde  ontwerper worden. Een mooi Iraans meisje dat van de islamitische staat had geleerd een dubbelleven te leiden: waar hyena’s zijn, droeg zij hijab. Op klaarlichte dag moest zij de sluier van de nacht dragen. Op of rond 22 september nam zij deel aan een demonstratie. Daarna verdween ze. Uiteindelijk werd de familie na tien dagen gebeld: ‘Uw dochter is door een ongeluk om het leven gekomen.’ Haar ouders mochten alleen haar hoofd zien: een verbrijzeld hoofd. Ze mochten haar begraven als ze niet met de buitenlandse media zouden spreken.

Nika Shakarami werd
de tweede Mahsa Amini

Maar de jihadistische hyena’s veranderden van gedachten. Ze gingen haar zelf elders begraven. De familie mocht even rouwen bij het graf. Dat werd weer een demonstratie. Haar tante en nog een aantal andere familieleden werden gearresteerd. Nika werd de tweede Mahsa Amini. De tante werd daarna gedwongen om op de staatsomroep van Iran een bekentenis af te leggen: ‘Nika is van het balkon gevallen.’

Maar de moeder van Nika gaf een interview aan Radio Farda waarin ze zei dat dit alles een grote leugen is: ‘Mijn zus is hun gevangene. Zij werd gedwongen om leugens te vertellen.’ Wat gebeurde in die tien dagen met Nika? Volgens diverse bronnen werd zij toegetakeld, verkracht en vermoord.

Tekst gaat hieronder verder

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Jihadistische hyena’s zagen in Nika westerse cultuur gerepresenteerd

Ik wil u hier iets onaangenaams vertellen. Nika representeert het vrije Westen, de westerse cultuur. In haar zagen ze u en uw cultuur. Ga zelf na hoe diep en intens de jihadistische hyena’s het Westen haten. De vrouwenhater is in dit geval ook een Westenhater.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.