Premium Lock Het vrouwenhatende regime in Iran heeft een groot probleem

07 oktober 2022Leestijd: 5 minuten
Demonstratie in Istanbul voor vrouwenrechten in Iran. In het midden foto van vermoorde Nika Shakarami. Foto: Tolga Ildun/ZUMA Press Wire

De vermoorde jonge vrouwen Mahsa Amini en Nika Shakarami en de demonstranten tegen het islamitische regime van Iran vertegenwoordigen de geest van het vrije Westen, schrijft Afshin Ellian. De vraag is wie de langste adem heeft: de jongeren die strijden voor vrijheid en vrouwenrechten, of de tirannen in Teheran die het ‘paradijs’ in Iran willen verplichten.

Afshin Ellian

Prof.mr.dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Hij schrijft wekelijks onder meer over de idealen en vrijheden van de westerse cultuur.

Vrouwenhaters bestaan echt. Ooit dacht ik dat ze niet bestonden, maar ze bestaan. De islamitische staat van Iran bewijst dat de vrouwenhaters bestaan. Ze dragen een tulband. Ook beschikken ze over een leger van hyena’s. Ze bevelen hun hyena’s om vrouwen aan te vallen, te verkrachten, te verminken en als het kan te vermoorden. In wiens naam handelen deze hyena’s? Zij handelen in naam van Mohammed en de islam. Dat naakte feit staat als een rotsblok.

Nika Shakarami was 16 jaar oud. Een paar dagen voor haar dood zou zij zeventien worden. Een vrolijk meisje dat bij een moderne familie leefde.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Haar huis was veilig. Zij mocht een vriendje hebben. Zij schilderde, wilde  ontwerper worden. Een mooi Iraans meisje dat van de islamitische staat had geleerd een dubbelleven te leiden: waar hyena’s zijn, droeg zij hijab. Op klaarlichte dag moest zij de sluier van de nacht dragen. Op of rond 22 september nam zij deel aan een demonstratie. Daarna verdween ze. Uiteindelijk werd de familie na tien dagen gebeld: ‘Uw dochter is door een ongeluk om het leven gekomen.’ Haar ouders mochten alleen haar hoofd zien: een verbrijzeld hoofd. Ze mochten haar begraven als ze niet met de buitenlandse media zouden spreken.

Nika Shakarami werd
de tweede Mahsa Amini

Maar de jihadistische hyena’s veranderden van gedachten. Ze gingen haar zelf elders begraven. De familie mocht even rouwen bij het graf. Dat werd weer een demonstratie. Haar tante en nog een aantal andere familieleden werden gearresteerd. Nika werd de tweede Mahsa Amini. De tante werd daarna gedwongen om op de staatsomroep van Iran een bekentenis af te leggen: ‘Nika is van het balkon gevallen.’

Maar de moeder van Nika gaf een interview aan Radio Farda waarin ze zei dat dit alles een grote leugen is: ‘Mijn zus is hun gevangene. Zij werd gedwongen om leugens te vertellen.’ Wat gebeurde in die tien dagen met Nika? Volgens diverse bronnen werd zij toegetakeld, verkracht en vermoord.

Tekst gaat hieronder verder

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Jihadistische hyena’s zagen in Nika westerse cultuur gerepresenteerd

Ik wil u hier iets onaangenaams vertellen. Nika representeert het vrije Westen, de westerse cultuur. In haar zagen ze u en uw cultuur. Ga zelf na hoe diep en intens de jihadistische hyena’s het Westen haten. De vrouwenhater is in dit geval ook een Westenhater.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw