Eric Vrijsen Premium Corner

Onbevredigend: vliegtuigramp MH370 blijft mysterie

30 juli 2018Leestijd: 3 minuten

Het laatste onderzoeksrapport over vlucht MH370 – een Maleisische Boeing 777 die in maart 2014 met 239 inzittenden in de Indische Oceaan verdween – telt 1.500 pagina’s en de onbevredigende conclusie luidt dat er geen oorzaak van de ramp is vast te stellen.

Crashdetective dr. Kok Soo Chon presenteerde vanochtend in Kuala Lumpur het rapport, waaraan onderzoekers uit acht landen hebben samengewerkt. Zij kunnen geen uitsluitsel geven. Het rapport somt vooral op wat het waarschijnlijk niet is geweest.

Het toestel was op 8 maart 2014 onderweg van Kuala Lumpur naar Peking. Na het laatste radiocontact met de luchtverkeersleiding boven de Zuid-Chinese Zee, maakte het toestel een plotselinge wending van 180 graden. Later, boven de Andamanse Zee, zwenkte het toestel weer een andere kant op.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.