buitenland

‘Verdachte passagiers vermiste Boeing 777 leken op Mario Balotelli’

10 maart 2014Leestijd: 1 minuut

Hoe leg je uit dat de twee mannen met gestolen paspoorten aan boord van de vermiste Boeing 777 een donkere huidskleur hadden? Dan vergelijk je ze toch gewoon met de Italiaanse voetballer Mario Balotelli?

Dat moet althans het hoofd van de Maleisische Rijksluchtvaartdienst, Azharuddin Abdul Rahman, gedacht hebben.

Kennen jullie Bartoli?

‘Kennen jullie die voetballer Bartoli?’ vroeg Abdul Rahman op een vraag van een journalist over het uiterlijk van de twee verdachte mannen. ‘Die Italiaanse voetballer, Bartoli heet hij,’ herhaalde de man nog eens.

‘Bedoelt u soms Balotelli?’ riep iemand vervolgens uit de zaal. ‘Juist ja, Balotelli, die voetballer. Weet u hoe die eruit ziet?’ zei de hoofdonderzoeker. ‘Zwart?’ zei toen een journalist in de zaal. ‘Zwart inderdaad, in ieder geval niet Aziatisch,’ besloot de hoofdonderzoeker.

Donkere huidskleur

Daarmee probeerde de man op vrij ongewone wijze aan te geven dat de twee mannen een donkere huidskleur hadden. Eerder werd nog gemeld dat de mannen een ‘Aziatisch uiterlijk’ hadden.

Of de mannen iets met de verdwijning van het toestel te maken hebben, is nog altijd niet duidelijk. Onderzoekers tasten nog in het duister over wat er met de Boeing kan zijn gebeurd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.