buitenland

China geeft beeld van mogelijke brokstukken Boeing 777 vrij

12 maart 2014Leestijd: 1 minuut

China heeft drie satellietbeelden vrijgegeven van wat mogelijk de brokstukken zijn van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. De objecten drijven in de Zuid-Chinese Zee, iets ten oosten van de geplande route van het toestel.

De beelden zijn zondag al gemaakt, maar werden woensdag pas vrijgegeven. Volgens het Chinese persbureau Xinhua meet het grootste voorwerp 22 bij 24 meter. De Amerikaanse nieuwszender CNN meldt dat de andere twee stukken 13 bij 18 meter en 14 bij 19 meter groot zijn.

De coördinaten van de gespotte voorwerpen zijn E105.63, N6.7. Dat is in de Zuid-Chinese Zee tussen Vietnam en Maleisië. Het vliegtuig verloor het contact met de grond ruim tweehonderd kilometer westelijker.

Online zoektocht

China zet satellietbeelden in bij de zoektocht naar het vliegtuig dat in de nacht van vrijdag op zaterdag zonder enig noodsignaal van de radar verdween toen het op weg was van Kuala Lumpur naar Beijing met 239 inzittenden. Via crowdsourcing kunnen ook burgers online helpen zoeken.

Er werden al eerder mogelijke brokstukken gesignaleerd op foto’s, maar toen bleek het telkens om andere drijvende voorwerpen te gaan. Zeker 42 schepen en 39 vliegtuigen en helikopters zoeken in Azië naar de brokstukken van het toestel.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.