buitenland

‘Nederlanders, verlaat badplaatsen Egyptische Sinaï’

27 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Nederlanders die in een vakantieoord in Sharm-el-Sheikh of een van de andere badplaatsen in de Egyptische Sinaï-woestijn verblijven, kunnen het gebied beter verlaten. Zij die van plan waren naar het gebied te gaan, wordt dat ontraden.

Toeristen die er nu zijn, wordt aangeraden contact op te nemen met hun reisorganisatie, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat het reisadvies voor Egypte donderdagavond heeft aangescherpt.

Het geweld in de Sinaï is in de afgelopen maanden geëscaleerd en de situatie is er niet veilig voor reizigers. ‘Er is een reële dreiging van terroristische aanslagen,’ schrijft het ministerie op haar website.

Gehoor

Aan de dringende advies van het ministerie is meteen gehoor gegeven. Nederlanders die nu in een resort in Sharm-el-Sheikh in Egypte zitten, worden vrijdag naar Nederland gehaald, zei een woordvoerder van de vereniging van reisorganisaties ANVR.

Het gaat om ongeveer 750 Nederlanders. Voor een aantal was een terugreis al gepland, simpelweg omdat hun vakantie erop zit. Anderen moeten hun vakantie vroegtijdig beëindigen.

Onrust

Eerder deze maand werden toeristen al ontraden om naar de Sinaï af te reizen. Voor vakantieoorden, waaronder grote toeristenhotels, gold extra waakzaamheid.

Het ministerie ziet dat er in toenemende mate een negatieve houding is ten opzichte van buitenlanders en adviseert om aanwijzingen van leger en politie op te volgen en samenscholingen te vermijden.

In Egypte is nog altijd sprake van grote sociale onrust. Stakingen, demonstraties en geweld zijn aan de orde van de dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.