buitenland

Fles Schotse whisky brengt bijna 467.000 euro op bij veiling

19 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Een onbekende bieder is bij veilinghuis Sotheby’s in Hongkong de gelukkige eigenaar geworden van een bijzondere 6-literfles The Macallan. De kristallen fles Schotse whiskey werd geveild voor 4,9 miljoen HongKongse dollar, ongeveer 467.000 euro.

Nooit eerder betaalde iemand zo veel geld voor een fles single malt whisky.

Kristal

De recordprijs van bijna een half miljoen euro is betaald voor een bijzondere 6-literfles The Macallan. De Schotse The Macallan-distilleerderij uit Speyside heeft ooit maar vier flessen van de zaterdag geveilde Imperiale ‘M’ Decanter gebotteld.

De kristallen fles is gemaakt door de Franse glasbewerker en juwelier Lalique. De fles is 70 centimeter hoog en weegt gevuld 16,8 kilogram.

Goede doelen

De opbrengst was hoger dan de verwachte 190.000 tot 381.000 euro en gaat voor het grootste deel naar goede doelen in Hongkong.

Het vorige record werd in 2010 gevestigd bij Sotheby’s in New York. Toen betaalde een liefhebber omgerekend bijna 340.000 euro voor een ‘goed glas’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.