Vader ontkent betrokkenheid zoons bij aanslag Boston

19 april 2013Leestijd: 1 minuut

De gezochte 19-jarige Tsjetsjeense jongen Dzhokhar Tsarnaev is volgens zijn vader volstrekt onschuldig. Toch raadt hij zijn zoon aan zich over te geven, omdat hij anders gedood zal worden.

De vader van de twee meest besproken mannen in de Verenigde Staten deed vrijdag zijn verhaal tegenover een verslaggever van ABC News.

‘Mijn kinderen hebben niets met die aanslag te maken,’ zei vader Tsarnaev vrijdag over de telefoon vanuit het Russische Makhachkala in deelrepubliek Dagestan. Hij waarschuwde de politie dat als ook Dzokhar door de politie gedood zou worden, ‘de hel los zou breken’.

Gedood

De 26-jarige Tamerlan Tsarnaev werd donderdagavond gedood tijdens een achtervolging door de FBI. Volgens getuigen zou zijn jongere broertje over hem heen zijn gereden met hun gestolen SUV. Hiervoor doode het tweetal een agent.

Dzokhar wist aan de politie te ontkomen en dook op een nog onbekende plaats onder. Agenten houden sindsdien een klopjacht naar de jonge verdachte en gaan deur tot deur om hem te vinden.

Derde verdachte

De stad is hermetisch afgesloten en het openbaar leven is stilgelegd.

De politie omsingelde vrijdag een woning in het nabijgelegen Watertown. Vermoedelijk houdt zich een derde verdachte op in die woning.