buitenland

Meer bekend over verdachten aanslag Boston

19 april 2013

Ingewijden hebben meer informatie vrijgegeven over de twee verdachten van de aanslag in Boston. Het zou gaan om twee broers uit regio Tsjetsjenië.

De broers zijn volgens bronnen op jonge leeftijd verhuisd naar Kazachstan, meldt nieuwszender CNN. Enkele jaren later emigreerden de twee naar de Verenigde Staten. De ouders van de mannen wonen in Rusland.

Ingenieur

De overleden man, die op foto’s van de FBI een zwarte pet draagt, heet Tamerlan Tsjarnajev, zou 26 jaar oud zijn en heeft gestudeerd op Bunker Hill Community College. Hij wilde ingenieur worden maar onderbrak zijn studie voor een jaar om te boksen.

Op internet zijn reacties van hem gevonden van de strekking: ‘Ik heb geen enkele Amerikaanse vriend. Ik begrijp ze niet.’

Gevaarlijk

De tweede broer, die op FBI-foto’s een witte pet droeg, is negentien jaar en heet Dzjochar Tsjarnajev. De politie is nog steeds op zoek naar hem. Autoriteiten omschrijven de jongeman als ‘extreem gevaarlijk’. Hij zou wonen in een buitenwijk van Cambridge.

Beide mannen hebben volgens ingewijden militaire ervaring.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.