Gezondheid Nelson Mandela (94) gaat goede kant op

29 maart 2013Leestijd: 1 minuut

De Zuid-Afrikaanse regering komt met goede berichten over de gezondheidstoestand van Nelson Mandela. Na een tweede nacht in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, zou het weer beter gaan met de oud-president.

Dat heeft het bureau van de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma vrijdag laten weten.

‘Nelson Mandela is opgewekt en hij heeft vanochtend een volledig ontbijt genuttigd,’ staat in de verklaring van Zuma.

Mandela werd woensdagavond laat opgenomen in het ziekenhuis in Johannesburg met een longinfectie. Hij wordt ‘nauwlettend in de gaten gehouden door het beste medische team’.

Onderzoek

Ruim twee weken geleden werd de voormalige ANC-leider opgenomen voor onderzoek. Toen liet een woordvoerder weten dat het onderzoek ‘succesvol’ was verlopen.

Zuma hoopt dat Mandela snel herstelt. ‘We vragen het volk van Zuid-Afrika te bidden voor onze geliefde Madiba en zijn familie.’

Gevangenis

Tijdens het apartheidsbewind zat Mandela 27 jaar in de gevangenis, waar hij in de jaren tachtig tuberculose opliep. In 1990 kwam hij vrij. Na de eerste vrije verkiezingen sinds de afschaffing van de rassenscheiding werd hij in 1994 de eerste zwarte president van Zuid-Afrika.

In 1993 ontving hij samen met Frederik de Klerk de Nobelprijs voor de Vrede.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.