Brouwerij aangeklaagd vanwege aanlengen Amerikaans bier

27 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse bierdrinkers slepen de grootste bierbrouwer ter wereld voor de rechter. Brouwer Anheuser-Busch zou bier van tien merken, waaronder Budweiser, aanlengen met water. Het alcoholpercentage is daardoor ‘significant lager’ dan op het etiket staat, beweren de klagers.

De consumenten eisen in de staten California, Pennsylvania en New Jersey een schadevergoeding van 5 miljoen dollar (3,8 miljoen euro).

Hoogste standaard

Het gaat om de biermerken Budweiser, Michelob, Michelob Ultra, Bud Ice, Bud Light Platinum, Hurricane High Gravity Lager, King Cobra, Busch Ice, Natural Ice en Bud Light Lime.

Het bedrijf noemt de klacht ‘volkomen vals’ en stelt aan de hoogste standaard te voldoen.

Kosten besparen

Volgens de klagers is het Amerikaanse Anheuser-Busch nadat het gefuseerd is met het Belgisch-Braziliaanse InBev, begonnen bier aan te lengen om kosten te besparen.

De klagers worden gesteund door verklaringen van ex-werknemers van de brouwerij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.