Maak de jihadisten gelukkig, en zet ze uit naar hun kalifaat

15 november 2015Leestijd: 4 minuten
'AFP'

Nu we in oorlog zijn met de vijanden van Europa, moeten de juiste maatregelen worden genomen. We kunnen toch gewoon het salafisme verbieden en dit extremisme met wortel en tak uitroeien?

De meeste Europeanen zijn klaar met de jihadisten, salafisten, wahabisten en alle andere verschijningsvormen van de politieke islam. Mag ik dit zeggen?

‘Mag ik dit zeggen’, was een van de sterkste zinnen die wijlen Theo van Gogh ooit in een column schreef. We weten niet meer wat we wel of niet mogen zeggen.

Verlichte baardman

Onze premier verklaart Islamitische Staat de oorlog. Prima, maar wat betekent dat? Gaat de rechter nu zwaardere straffen opleggen voor het ronselen voor de jihad? Gaan we eindelijk de buitengrenzen van Europa bewaken? Trekt de NAVO ten strijde? Het sprookje luidde immers: een aanval op één is een aanval op allen!

Er was weer een verlichte baardman in de media die ons wil helpen. Een jihad-expert uit België. Hij is heel aardig, omdat hij tegen de radicalisering is. Toch wil hij dat de ‘gewone salafisten’ hun gang mogen gaan in Europa.

Met deze man als jihad-expert is het alsof een vos een expert is geworden op het gebied van het welzijn van kippen. Maar als de leiders van Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië verklaren dat wij in oorlog zijn met de jihadisten, heeft dat toch implicaties voor het salafisme, de wortel van het jihadistisch salafisme. Deze radicale stroming binnen de islam is toch de reden van de oorlogsverklaring. Mag ik dit zeggen?

Met wortel en tak

Nu we in oorlog zijn met de vijanden van Europa, moeten de juiste maatregelen worden genomen. Mag ik zeggen dat we het salafisme gewoon kunnen verbieden en het met wortel en tak moeten uitroeien? Als een salafistische baardman het salafisme wil verspreiden, mag hij dat best doen.

Niet hier, maar in zijn prachtige, zelfbenoemde kalifaat. Er zijn genoeg vliegtuigen om ze naar islamitisch grondgebied te brengen. Is dat een schending van mensenrechten? Welnee, een islamist is dolgelukkig in een gebied waar de wetten van Allah worden toegepast. Vergelijk dat met nazi’s: welke nazifiguur zou ongelukkig zijn onder het nationaal-socialisme?

Zelfhaat

Kort na de aanslagen op 11 september 2001 zei de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush dat islamitische terroristen tegen onze manier van leven zijn. Dat specificeerde hij met een verwijzing naar vrijheid, waarna hij het terrorisme de oorlog verklaarde: de War on Terror.

Maar dat vonden de Europeanen verschrikkelijk. Later kregen ze hun eigen president, Barack Obama, die het einde uitriep van de War on Terror.

Europa was zo blij: Obama, wat ben jij toch een goed mens!

Parijs, november 2015. De socialistische leider van Frankrijk, president François Hollande sprak na de aanslagen in Parijs dezelfde woorden als Bush destijds. In Amerika kwamen 3.000 onschuldige mensen om het leven, in de Franse hoofdstad zijn dat er 129 – en het dodental loopt vermoedelijk nog op.

Wij zullen meedogenloos optreden tegen de jihadisten, zei Hollande. Mag ik met de wijsheid van nu zeggen dat George W. Bush een grote held met een vooruitziende blik was?

Toen mijn vrienden in de jaren na 9/11 de termen ‘barbaar’ of ‘de terugkeer van barbarij’ gebruikten, werden zij stelselmatig aangevallen in de media. De politiek-correcte elite in de media mopperde over de hysterisch grote woorden die Bush en zijn bondgenoten gebruikten. Mag ik zeggen dat deze Europese zelfhaters de invoering van de juiste maatregelen hebben tegengehouden?

Noodwet

De drie Europese leiders die de jihadisten de oorlog hebben verklaard, moeten ook de consequenties ervan aanvaarden. Want een oorlog zonder oorlogshandelingen en vijand bestaat niet. Het moet gevolgen hebben: maak een noodwet en pak alle handlangers van de vijand preventief op.

Mag ik dit zeggen? Er is een oorlog gaande. Een oorlog die we helemaal niet wilden. Deze strijd is ons opgedrongen, en kan alleen maar door onze regeringen worden aangegaan.

De Europese politici moeten namelijk niet vergeten dat er grenzen zijn aan het vermogen van Europeanen om aanslagen te verdragen. Politici moeten hen beschermen. Ze zijn verantwoordelijk voor het behoud van de rechtsstaat en de rechtsvrede.

Maak de jihadisten dus gelukkig, zet ze uit naar de shariagebieden, voordat ze het noodlot over zichzelf en over ons afroepen. In een echte beschaving is het nooit gelukt om barbaren gelukkig te maken.

 

oorlog zijn met de vijanden van Europa, moeten dus de juiste maatregelen worden genomen.