buitenland

‘Franse basisschoolleraar neergestoken uit naam van IS’

14 december 2015Leestijd: 1 minuut

Een Franse basisschoolleraar in de stad Aubervilliers zei maandagochtend neergestoken te zijn door iemand uit naam van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Naar nu blijkt, heeft de man het bericht verzonnen.

Het steekincident deed zich volgens de leraar rond 7.15 uur voor bij de publieke basisschool Jean Perrin in Aubervilliers, in het arrondissement Saint-Denis ten noorden van Parijs.

IS

De schoolmeester was bezig met voorbereidingen in een leeg klaslokaal toen hij zou zijn aangevallen door een man in een witte blouse. De onbekende dader zou meerdere malen op de leraar in hebben gestoken. Ook zou hij hebben geroepen uit naam van IS te handelen.

De man gaf later op de dag toe dat hij het verhaal had verzonnen.

Joodse leraar

In Frankrijk doen zich vaker vergelijkbare steekincidenten voor. Vorige maand werd een Joodse leraar van een school in Marseille aangevallen op straat door twee mannen op een scooter.

Ook deze mannen, die de leraar beledigde en op hem instaken, zeiden te handelen uit naam van IS. Eén van de mannen droeg zelfs een t-shirt van de terreurbeweging.

Noodtoestand

Sinds de aanslagen in Parijs verkeert Frankrijk nog altijd in opperste staat van paraatheid. De noodtoestand die na de aanslagen werd uitgeroepen, is nog altijd van kracht.

Dit betekent dat in het hele land zo’n 115.000 agenten, gendarmes en militairen actief zijn om belangrijke plekken te bewaken. Mogelijke doelwitten van extremistische moslims, zoals synagogen, worden al langer bewaakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.