Gruwelen uit IS-gebied: vrouw overleeft steniging ‘na overspel’

30 januari 2015Leestijd: 2 minuten

Een Syrische vrouw die was vreemdgegaan, kreeg door Islamitische Staat een brute straf opgelegd: dood door steniging. Maar de vrouw wist tijdens de voltrekking op het nippertje te ontkomen aan haar beulen.

Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vrijdag, schrijft persbureau AFP.

Gods wil

De IS-terroristen waren ervan overtuigd dat zij de vrouw hadden gedood, toen zij haar met stenen hadden bekogeld. Maar net nadat zij waren gestopt, stond de vrouw op en wist zij te vluchten. Dat gebeurde niet ver van de Syrische stad Raqqa, ook wel bekend als een ‘bolwerk’ van IS.

Een van de IS-beulen wilde het vuur op de vrouw openen, maar werd tegengehouden door een jurist van de terreurbeweging. Die zei dat het ‘Gods wil was dat ze leefde.’

Volgens de mensenrechtenorganisatie zijn sinds de zomer minstens vijftien mensen geëxecuteerd vanwege overspel of homoseksualiteit. Negen van de slachtoffers waren vrouwen. Hun ‘misdaad’, volgens de moslimextremisten die een wrede versie van de sharia – de islamitische wetgeving – hanteren: ‘overspel en prostitutie’.

Schokkende foto’s

De voorbije maanden doken er heel wat schokkende foto’s op uit het zelfverklaarde IS-kalifaat, meldden verschillende media, waaronder de Britse krant The Telegraph. Op de gruwelijkste beelden was te zien hoe aanhangers van het terreurleger twee geblinddoekte mannen van hoge gebouwen naar beneden duwen. De reden van de executies is vermoedelijk dat zij homo zijn – eveneens een zware overtreding in het kalifaat.

Eerder deze week werd er gemeld dat er twee mannen (achttien en negentien jaar) waren gestenigd omdat IS hen eveneens verdacht van homoseksualiteit.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zijn de mannen door IS vermoord, omdat ze zich tegen de terreurbeweging hadden uitgesproken. Hun seksuele geaardheid zou als excuus zijn gebruikt om ze om te brengen.