buitenland

Sterren smeken Kiesmannen: stem niet op Trump

16 december 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Een groepje bekende Amerikaanse acteurs die het presidentschap van Donald Trump met angst en beven tegemoetzien, heeft zich aan een laatste strohalm vastgeklampt: het Kiescollege. De sterren doen in een vrijdag verschenen filmpje een indringend beroep op de kiesmannen om aanstaande maandag toch vooral niet op Trump te stemmen.

,,Onze Founding Fathers hebben het Kiescollege in het leven geroepen om het Amerikaanse volk te beschermen tegen de gevaren van een demagoog en te garanderen dat het presidentschap alleen naar iemand gaat die in hoge mate gekwalificeerd is”, legt acteur Martin Sheen uit. Vervolgens leggen andere Hollywoodsterren onder wie Debra Messing, James Cromwell, B.D. Wong, Loretta Swit en ook muzikant Moby uit dat Trump volgens hen ongeschikt is.

De boodschap van de beroemdheden is niet zozeer dat de kiesmannen op Clinton moeten stemmen; als ze maar niet Trump in het zadel helpen. In theorie kan het presidentschap hem nog ontgaan. Hij haalt het niet als 37 kiesmannen die op hem moeten stemmen, dat niet doen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.