buitenland

Santos ontvangt Nobelprijs voor Vrede

10 december 2016Leestijd: 1 minuut

OSLO (ANP) – De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft zaterdag in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst genomen. Santos toonde volgens het Noors Nobelcomité politieke moed door met rebellenbeweging FARC te onderhandelen over een vredesakkoord.

Hoewel de Vredesprijs is uitgereikt aan Santos, gaat het volgens het comité om een eerbetoon aan het hele Colombiaanse volk. ,,Dat heeft ondanks grote tegenslagen en veel onrechtvaardigheid nooit de hoop opgegeven op een rechtvaardige vrede”, zei Berit Reiss-Andersen van het Nobelcomité.

Santos nam de onderscheiding onder luid applaus in ontvangst. Hij heeft eerder al verklaard het geldbedrag dat bij de prijs hoort te schenken aan de slachtoffers van de burgeroorlog in zijn land.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.