buitenland

Eerste konvooi verlaat Aleppo

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

ALEPPO (ANP) – Het eerste konvooi met zieken en gewonden is donderdagochtend daadwerkelijk onderweg gegaan vanuit Oost-Aleppo richting het westen van de Syrische stad. Daarmee lijken de afspraken die in de nacht van woensdag op donderdag tussen het regime in Damascus en de rebellen zijn gemaakt, te werken.

Dit keer maakte de sjiitische Hezbollah, dat aan de kant van president Assad meevecht, bekend dat de uitvoering van de evacuatie goed verloopt. ‘De militanten uit het oosten van de stad worden vervoerd naar Khan Touman’, zo luidde een mededeling. Het Kremlin bevestigde de aftocht en zei dat Syrië de veiligheid van de rebellen garandeert. Khan Touman is een dorp ten zuidwesten van Aleppo.

Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten bevestigde dat burgers die medische hulp nodig hebben, inderdaad uit oostelijk Aleppo worden afgevoerd.

De verwarring tussen de puinhopen van de grootste stad van het land blijft echter groot. Precies 24 uur geleden faalde eenzelfde afspraak over een staakt-het-vuren en de afvoer van burgers en rebellen op het laatste moment.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.