buitenland

Rusland ziet beleid VS als bedreiging

09 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP) – Rusland ziet het beleid van de Verenigde Staten als een bedreiging voor de nationale veiligheid. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zondag in een interview op de staatstelevisie. Hij beschuldigt de VS van een vijandige houding ten opzichte van Rusland.

,,We zijn getuige van een fundamentele verandering van de omstandigheden in het beleid van de VS richting Rusland”, zei Lavrov. Moskou heeft lange tijd strategisch geduld gehad met Washington. Volgens de minister is er sprake van ,,agressieve Russofobie” in de kern van het Amerikaanse beleid jegens Rusland.

Lavrov zei dat Rusland bereid is de eigen belangen te verdedigen, als de VS overgaan tot het bombarderen van luchtbases van Syrië. Volgens hem onderzoekt Washington deze optie. ,,Dat is een erg gevaarlijk spel, omdat Rusland daar op uitnodiging van de legitieme Syrische regering is. We hebben daar twee bases met luchtafweergeschut om onze nationale veiligheid te verdedigen”, aldus Lavrov.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.