buitenland

Agenten neergeschoten in VS

09 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

PALM SPRINGS (ANP) – Zeker drie agenten zijn zaterdag (lokale tijd) neergeschoten in het Amerikaanse Palm Springs (Californië). Volgens televisiezender KESQ-TV zijn twee van de neergeschoten politiemensen overleden.

Getuigen verklaarden tien tot twintig schoten te hebben gehoord. ,,Het klonk eerst als vuurwerk”, zegt een omwonende tegen de lokale krant The Desert Sun. ,,Toen verliet ik mijn huis en zag ik dat de politie wegen begon af te zetten.”

De dader was mogelijk een verwarde man. Volgens een buurtbewoner vroeg de vader van de vermeende schutter vlak voor de schietpartij om hulp. Zijn zoon had een wapen en was van plan om agenten neer te schieten.

Tientallen politiemensen zouden nog op zoek zijn naar de schutter. De politie heeft inwoners opgeroepen binnen te blijven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.