buitenland

Vier raketten afgevuurd op Turks vliegveld

27 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DIYARBAKIR (ANP) – Op het vliegveld in de Turkse stad Diyarbakir zijn zaterdag vier raketten afgevuurd. Bij de raketaanval op het vliegveld in het zuidoosten van Turkije zijn geen gewonden gevallen, zo meldt de gouverneur van de provincie aan de zender NTV. De aanval is vermoedelijk uitgevoerd door Koerdische rebellen.

De raketten waren afgevuurd op een politiepost naast de VIP Lounge van het vliegveld. Passagiers en luchthavenpersoneel zijn in veiligheid gebracht in de terminal van de luchthaven. Volgens NTV sloegen de raketten in op een braakliggend stuk land verderop.

Diyarbakir is de grootste stad in het voornamelijk door Koerden bewoonde zuidoosten van Turkije. De aanval volgt op acties van het Turkse leger dat Syrië is binnengetrokken om IS en de oprukkende Koerdische milities in het grensgebied te bestrijden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.