buitenland

Hulpverleners Congo met de schrik vrij

17 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

GOMA (ANP/DPA) – Drie medewerkers van hulporganisatie Caritas die dinsdag in het oosten van Congo werden ontvoerd door rebellen, hebben het er heelhuids vanaf gebracht. Ze kwamen dezelfde dag nog vrij en werden door een lokale kerk opgevangen, zo liet de christelijke organisatie woensdag opgelucht weten.

Vermoedelijk zat een Rwandese groepering achter de ontvoering, die begon met de beschieting van twee voertuigen van Caritas. Een Duitse journaliste raakte daarbij gewond aan haar voet, maar zij en de andere inzittenden van de jeep ontkwamen wel. De journaliste is samen met een persvoorlichtster van Caritas per VN-helikopter in veiligheid gebracht.

Het Congolese drietal in de andere auto werd wel gevangen genomen, maar dus niet voor lang. Of losgeld is betaald voor hun vrijlating, is onbekend. Troepen van de VN-macht in het gebied hebben de achtervolging ingezet op de daders.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.