buitenland

Eindelijk klare wijn Sarkozy over kandidatuur

22 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP/RTR) – De Franse oud-president Nicolas Sarkozy doet volgend jaar inderdaad een nieuwe gooi naar het presidentschap. Sarkozy maakte maandag op Facebook een eind aan de laatste twijfels aan zijn kandidatuur. Wel moet hij eerst zijn partijgenoten nog overtuigen dat hij en niet een van zijn tientallen rivalen de beste kandidaat is voor Les Républicaines.

De 61-jarige Sarkozy liet al lang geleden doorschemeren dat hij wilde opgaan voor een terugkeer in het lysée, maar hield tot maandag een slag om de arm. Om te kunnen deelnemen aan de voorverkiezingen van zijn partij moest hij het partijvoorzitterschap een dezer dagen neerleggen. Daarom kon klare wijn over zijn kandidatuur niet langer uitblijven.

Sarkozy verloor in 2012 de verkiezingen van de zittende president Franois Hollande, die zich warm loopt voor een herverkiezingscampagne.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.