buitenland

Geen plek voor Michael Gove in Brits kabinet

14 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP/RTR) – De Britse premier Theresa May heeft Michael Gove ontslagen als minister van Justitie. Gove werkte tijdens het brexit-referendum samen met Boris Johnson, maar noemde Johnson na het referendum ongeschikt als opvolger van premier Cameron. Tot ieders verrassing stelde hij zich vervolgens zelf beschikbaar als kandidaat, maar eindigde als derde.

Britse media melden dat ook minister van Onderwijs Nicky Morgan en minister van Cultuur John Whittingdale het veld moeten ruimen. Zij worden volgens de Daily Mail gezien als bondgenoten van David Cameron en passen daarmee niet in het nieuw te vormen kabinet van premier May.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.