buitenland

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

17 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP/RTR) – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren”, zei hij.

In Turkije zijn sinds 1984 geen doodvonnissen voltrokken. Het land schrapte de doodstraf in 2004 uit het wetboek, om te voldoen aan toetredingseisen van de Europese Unie.

Erdogan riep zijn aanhangers ook op straten en pleinen zeker nog tot komende vrijdag bezet te houden, omdat de dreiging van een staatsgreep nog niet geheel geweken is.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.