buitenland

Afghaan (17) verwondt treinreizigers met bijl

18 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WRZBURG (ANP) – Een jongeman heeft maandagavond in de regionale trein van Treuchtlingen naar Würzburg een bloedbad aangericht. Hij viel passagiers aan met bijl en een mes. Volgens de Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, gaat het om een een 17-jarige vluchteling uit Afghanistan.

Na de aanval op de passagiers zou de jongeman de trein uit gevlucht zijn. Een speciale eenheid van de politie, die toevallig in de buurt was, zette de achtervolging in. Inmiddels waren er ook hulpdiensten gearriveerd. De jongen viel ook hen vervolgens aan en werd daarop door de speciale eenheid doodgeschoten.

De politie gaat ervan uit dat de jongen in z’n eentje handelde. Hij zou onlangs in z’n eentje naar Duitsland gekomen zijn, verbleef eerst een tijd in een opvangcentrum en woonde daarna bij een pleeggezin.

De jongen viel in de trein meerdere passagiers aan. Een woordvoerder van de Duitse politie zei dat drie inzittenden er ernstig aan toe zijn, een ander raakte lichtgewond. De overige veertien reizigers die in de coupés zaten, kwamen met de schrik vrij. Een aantal verkeert in shock.

De politie heeft over mogelijke motieven voor de moorddadige aanslag nog geen mededelingen gedaan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.