buitenland

Opnieuw minder migranten naar Griekenland

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

ATHENE (ANP/DPA) – De stroom migranten van Turkije naar Griekenland is in de maand april opnieuw afgenomen. In totaal maakten 3469 mensen de oversteek naar een van de Griekse eilanden, zei VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR dinsdag. Een jaar eerder waren dat er nog 13.556.

Ook vergeleken met de eerste drie maanden van 2016 is er sprake van een afname: in januari waren het er ruim 67.000, in februari 57.000 en in maart net geen 27.000. En de daling zette in de eerste dagen van mei door. Volgens de Griekse autoriteiten maakten afgelopen weekeinde slechts 112 mensen de oversteek uit Turkije.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.