buitenland

AzG: hoger dodental in Aleppo

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

BEIROET (ANP) – Het dodental van de luchtaanvallen op een ziekenhuis in de Syrische stad Aleppo is opgelopen tot ten minste vijftig. Onder de doden zijn zes medici, zei hulporganisatie Artsen zonder Grenzen, die het hospitaal ondersteunde.

Het al-Quds-ziekenhuis, dat in het deel van de stad stond dat in handen is van de rebellen, werd in de nacht van woensdag op donderdag getroffen. Uit alle delen van de wereld kwamen geschokte reacties. Volgens de Verenigde Staten waren de luchtaanvallen het werk van de Syrische luchtmacht.

Op weinig plekken in het door oorlog verscheurde land leiden mensen zo’n hels bestaan als in Aleppo. De rebellen en regeringstroepen die allebei een deel van de stad in handen hebben bestoken elkaar dagelijks. Vrijdag werd opnieuw een ziekenhuis getroffen. Bij een moskee kwamen drie mensen om door mortiergranaten, die insloegen net op het moment dat de gelovigen het gebedshuis verlieten.

Rusland en de Verenigde Staten spraken vrijdag af dat vrijdag om middernacht een ,,regime van stilte” moet ingaan, een term die eerder werd gebruikt voor een gevechtsstop in Oost-Oekraïne. De Syrische regering is bereid mee te werken, maar wil de wapenstilstand alleen laten gelden bij de hoofdstad Damascus en in de noordelijke provincie Latakia. In Ghouta, een buitenstad van Damascus, zullen de wapens een dag zwijgen, in Latakia drie. De inwoners van Aleppo hoeven niet te hopen op een luwte in het aanhoudende geweld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.