buitenland

Front National vraagt Moskou om grote lening

19 februari 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP) – De Franse politieke partij Front National heeft Rusland om een lening van 27 miljoen euro gevraagd om de verkiezingscampagne van 2017 mee te financieren. Dit meldde de Moscow Times vrijdag. Het is niet voor het eerst dat de partij van Marine Le Pen in Moskou om geld aanklopt. In 2014 werd er 11 miljoen euro van een bank in Moskou geleend.

Die lening van twee jaar geleden was in Frankrijk behoorlijk omstreden. Politici en media beweerden dat het Front National in ruil Ruslands bemoeienissen en acties in Oekraïne publiekelijk steunde. Le Pen verklaarde destijds dat de annexatie door Rusland van de Krim na een volksraadpleging legitiem was. De daaropvolgende sancties door de Europese Unie tegen Moskou werden door haar partij veroordeeld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.