In Grenoble Premium Corner

Nationaal debat over boerkini opnieuw opgelaaid in Frankrijk

31 mei 2022Leestijd: 2 minuten

Correspondent Kleis Jager volgt het opgelaaide nationale debat over het wel of niet toestaan van het integrale badpak voor moslima’s.

Grenoble

Meer over de Alpenhoofdstad: Groen Grenoble mist jeu

Dankzij Éric Piolle, de groene burgemeester van Grenoble, domineerde de boerkini weer eens het Franse nieuws. Piolle, een man met nationale ambities, wilde lange tijd niets weten van het ­integrale badpak. Maar sinds kort ziet hij geen reden meer om de boerkini te weren uit de gemeentelijke baden van zijn stad.

Met 29 stemmen voor en 27 tegen schrapte de gemeenteraad de regels voor correcte zwem­kleding. Een grote vooruitgang, volgens Piolle. Vrouwen die om religieuze redenen niet onbedekt mochten zwemmen, kunnen dat nu wel. Dankzij de ingreep is ook topless baden mogelijk, voegde hij eraan toe. Vrijheid-blijheid dus.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.