Duitsland

Man rijdt met jerrycans benzine in op SPD-kantoor

25 december 2017Leestijd: 1 minuut

Zondagnacht is een man het partijkantoor van de Duitse SPD binnengereden. Dit deed de 58-jarige man met opzet. In zijn auto werden jerrycans met benzine aangetroffen en een ontstekingsmechanisme. De man gaf aan dat hij probeerde zelfmoord te plegen.

Dat meldt de politie van Berlijn. De man is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het kantoor van de SPD bevindt zich in de Berlijnse wijk Kreuzberg. De auto reed dwars door de voorkant van het zogeheten Willy Brandt-huis, en kwam in de foyer tot stilstand.

Een brand die bij de botsing van de auto met een betonnen pilaar ontstond, werd geblust door de sprinklerinstallatie. De politie verdenkt de man ook van brandstichting, maar  weet nog niet waarom hij het SPD-kantoor als doelwit had uitgekozen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.