Trump drijft de spot met ‘dikke en kleine’ Kim

12 november 2017Leestijd: 2 minuten
Trump in Vietnam - bron:AFP

Het is weer eens hommeles tussen Donald Trump en Kim Jong-un. Volgens Trump zou de Noord-Koreaanse leider hem ‘oud’ hebben genoemd. Tijd om hem van repliek te dienen, moet de Amerikaanse president hebben gedacht.

En dus toog hij, rondreizend door Zuidoost-Azië, naar Twitter. ‘Waarom doet hij dat nou?’ twitterde Trump als door een wesp gestoken: ‘Ik noem hem toch ook niet “klein en dik”?’

Van zijn schooltijd in Zwitserland tot zijn voorkeur voor meisjesbands: een portret van ‘de Geweldige Leider’ Kim >

Volgens de Amerikaanse president doet hij zijn uiterste best om vrienden te worden met Kim. Misschien dat het ooit zo ver komt, is Trumps hoop. De 71-jarige Trump is bezig aan een trip langs vijf landen in Zuidoost-Azië. Na een bezoek aan China en Japan, ging de reis naar Vietnam. Aan het eind van de ochtend (Nederlandse tijd) kwam Trump aan op de Filipijnen.

Trump gaat prat op goede relatie met Poetin

In een serie tweets ging hij nog maar eens prat op zijn goede band met de Russische president Vladimir Poetin. ‘Wanneer zullen die idioten zich realiseren dat een goede relatie met Rusland een goede zaak is, en geen slechte zaak. Dit is allemaal politiek, slecht voor ons land. Ik wil de terreur in Noord-Korea, Syrië en Oekraïne aanpakken en daar kan Rusland een belangrijke rol in spelen,’ schreef hij onder meer.

Trump zei eerder dat hij Poetin op zijn woord gelooft als ‘hij zegt dat hij zich absoluut niet met onze verkiezingen heeft bemoeid’. Een dag later kwam hij alweer terug op die woorden tijdens zijn bezoek aan Vietnam. ‘Hij gelooft wat hij gelooft. Ik heb geen zin om hierover met Poetin te discussiëren. We moeten met Rusland gaan werken aan de wereldproblemen.’ De Amerikaanse president benadrukte dat hij achter de conclusies van de Amerikaanse inlichtingendiensten staat dat het Kremlin heeft geprobeerd de presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

Robbert de Witt: ‘Helaas Europa, ook voor Trump geldt: ‘Azië eerst!’

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!