buitenland Premium Corner

Wanneer knapt de Macron-bubbel?

19 juli 2017

Statige symboliek, speeches en geregisseerde communicatie. Nieuwkomer Emmanuel Macron (39) laat zien dat hij het Franse presidentschap het aanzien wil teruggeven. Maar het wordt tijd voor daden.

Macron kijkt vooral van zijn recente voorgangers af hoe het niet moet

Het is sinds 1978 een traditie. Op 14 juli, de dag dat de Fransen de bestorming van de Bastille en het begin van de Franse Revolutie herdenken, geeft de president een televisie-interview vanuit het Élysée­paleis. Valéry Giscard-d’Estaing begon ermee, zijn opvolgers gingen ermee door. Maar de jonge, onervaren president Emmanuel Macron zette dit jaar een streep door het gebruik. Hij liet verklaren dat ‘zijn gedachten te ingewikkeld zijn voor het vraag- en antwoordspel met journalisten’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.