Midden-Oosten

Palestijnen verbreken contact met Israël

21 juli 2017Leestijd: 1 minuut

De Palestijnen hebben besloten alle contacten met Israël op te schorten. Aanleiding is het geschil over de Tempelberg in Jeruzalem.

De Palestijnen willen geen contact meer met Israël totdat de strengste veiligheidsmaatregelen rond het heilige complex in de Oude Stad zijn teruggedraaid, zegt de Palestijnse leider Mahmoud Abbas vrijdagavond.

Geen rust

Op tv zei Abbas de contacten met de Israëliërs te verbreken totdat de situatie op de Tempelberg ‘weer normaal’ is.

Een aantal Palestijnen botste vrijdag met Israëlische veiligheidsfunctionarissen. Tijdens de ongeregeldheden kwamen drie mensen om.

Ook ’s avonds keerde de rust niet terug. Een Palestijn viel een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever binnen en stak drie Israëliërs dood. Ambulancepersoneel kon niets meer betekenen voor de slachtoffers. De dader is neergeschoten. Het is nog niet bekend hoe hij eraan toe is.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.