Duitsland Premium Corner

Rustige datsja’s bedreigd door overvol Berlijn

30 mei 2017Leestijd: 2 minuten

Niets verstoort de rust. Het rumoer van Berlijn, de nooit slapende metropool, is ver weg. Je hoort alleen insecten, vogels, in de verte een toeterende trein. In het weekeinde trekt de halve stad naar de datsja, het buitenverblijf van Oost-Duitsers.

Berlijn is omgeven door de dunbevolkte deelstaat Brandenburg, met duizenden vierkante kilometers naaldbos en prachtige meren. ‘Welkom in het paradijs. Hier kom ik compleet tot rust,’ zegt marketingman Ulrich Willms (53), die op zijn datsja nabij de Brandenburgse gemeente Wandlitz bijkomt van een drukke baan.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.